5 veganske rejsetips

5 veganske rejsetips

Som veganer kræver det lidt ekstra hvis man skal ud at rejse. Er destinationen veganer-venlig? Hvad skal jeg dog spise? Hvad skal jeg selv have med? De spørgsmål har jeg stillet mig selv mange gange før jeg har sat mig på et fly. Men med lidt forberedelse kan man pakke bekymringer langt væk og nyde rejsen til fulde. Jeg har samlet mine fem bedste rejsetips til den fortvivlede rejse-veganer.

Lær sproget

Sætninger som ‘no meat’, ‘no milk and egg’ og ‘vegan’ kan være svære at bruge til noget hvis du sidder på en restaurant eller et marked. Især hvis landet du befinder dig i ikke har en vegansk kultur som vi kender den fra Danmark. Derfor er det altid smart at finde ud af hvordan man siger ‘jeg er veganer’ på det lokale sprog. Jeg plejer altid at skrive det ned på en seddel, da man tit ikke kan udtale ordene forståeligt. Dette tip er især nyttigt i lande, der generelt ikke taler godt engelsk. F.eks. lande som Vietnam, Filippinerne og generelt lande i Asien, Afrika og Sydamerika.

Tag mad med hjemmefra

Det er altid godt at pakke noget mad med i kufferten. Du skal selvfølgelig ikke fylde hele kufferten til randen med dåse-hummus. Men hvis du en dag ikke blev helt mæt på restauranten, kan det være dejligt med nogle snacks tilbage på hotellet. Jeg kan især anbefale produkter fra Edgy Veggie. De mætter godt og det eneste man skal bruge er kogende vand. Udover det kan kop-nudler, oreos, kiks, muslibarer og chips også fylde godt i maven.

Spørg de lokale

Regn ikke med at du finder en flok veganere på din destination. Men spørg alligevel de lokale, om de kender til noget i byen. De kender måske et sted, der også har vegansk, eller et sted kun med vegansk. Det kan aldrig skade at spørge.

Lær madkulturen

Sæt dig godt ind i landets madkultur. I lande som Indien er der en stor vegansk kultur, og det er her nemt at finde mad uden animaler. Nogle lande har måske også kendte retter, der er veganske, uden at det er “meningen’.

Lav mad selv

Når jeg er ude og rejse, laver jeg tit maden selv. Det gør det nemt, da man her helt selv kan bestemme, hvad man vil have. Du kan dække dig selv ind, ved at tage proteinkilder med hjemmefra, men tit er det intet problem at finde disse på destinationen. Grøntsager findes overalt, og andre essentielle ting som olier, ris, kokosmælk, krydderier o.s.v. er også at finde verden over.

 

Jeg håber du kunne bruge mine råd til noget og ikke holder dig tilbage med at komme ud og se verden.

KH Veganeren

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 veganske rejsetips